Miksi valita lämpöpumppu?

On monia hyviä syitä valita lämpöpumppu. Ennen kuin teet päätöksen on tärkeää, että sinulla on kokonaiskuva lämpöpumppujen hyvistä ja huonoista puolista, sekä kaikista mahdollisista vaihtoehdoista joita on tarjolla.

Taloudellisuus

Riippumatta nykyisestä lämmitysjärjestelmästäsi, säästät reilusti joka kuukausi vaihtamalla lämpöpumppuun. Usein säästo on niin suuri, että alat säästämään rahaa heti ensimmäisestä päivästä alkaen, vaikka rahoittaisitkin investointisi lainalla. Lämpöpumppu kuluttaa paljon vähemmän kuin mitä se tuottaa - oikein mitoitetun lämpöpumpun kuluttamalla 1 kilowatilla saadaan tuotettua noin 5 kilowattia energiaa. Mietitkö maalämmön ja ilmavesilämmön välillä? Lue lisää kumpi valita: Ilmavesilämpö vai maalämpö?

Laske kuinka paljon voit säästää

Ympäristö

Lämpöpumpulla saat hyödynnettyä lämpöä auringosta, joka varastoituu kallioon, maaperään, veteen tai ilmaan. Fiksun ja energiatehokkaan kompressoritekniikan avulla saadaan tuotettua lämpöä asuntoon pattereiden tai lattialämmityksen kautta ja lähes jokainen lämpöpumppumme tuottaa lisäksi riittävästi lämmintä käyttövettä minimaalisilla ympäristövaikutuksilla. 

Lue lisää lämpöpumppujen toiminnasta

Mukavuus

On vaikeaa kuvitella huolettomampaa lämmitysmuotoa kuin lämpöpumppu. Sinun ei tarvitse huolehtia sen toiminnasta, se tuottaa lämpöä ja lämmintä käyttövettä juuri sen verran kuin tarvitset päivästä toiseen. Energiankulutuksesi ollessa niin alhainen, sinun ei tarvitse huolehtia myöskään taloudellisuudesta.

Mikä lämpöpumppu sopisi sinulle? Jälleenmyyjämme osaavat auttaa sinua

Joustavuus

Lämpöpumppu on joustava ja aikaa säästävä ratkaisu. Voit valita sähkön miltä tahansa haluamaltasi toimittajalta, saatat jopa tuottaa sähkösi itse hyödyntäen aurinkokennoja? Lämpöpumppua voi myös täydentää halutessaan jollakin muulla lämmitysjärjestelmällä. Lämpöpumppua voi myös käyttää uima-altaan veden lämmitykseen tai sisäilman viilennykseen kuumina kesäpäivinä.

Lue lisää lämpöpumppujen lisäominaisuuksista
Sisältö

Erilaiset lämmitysmuodot

Suorasähkölämmityksestä lämpöpumppuun

Maalämpö vai ilmavesilämpö