Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöjärjestelmän asentaminen on asukkaalle yksinkertainen ja vaivaton toimenpide – Thermian maalämpöpumppu asennetaan aina ammattilaisen toimesta avaimet käteen ratkaisuna. Jokainen asennus on yksilöllinen, mutta prosessi on pääpiirteineen aina samanlainen.

Asiantuntijat asentamaan lämmitysjärjestelmää

Thermia on lämpöpumppujen valmistaja ja maahantuoja, jolla on oma jälleenmyyjäverkosto. Paikallisella Thermian jälleenmyyjällä on aina kokonaisvaltainen vastuu maalämpöpumpun asentamisesta ja sen sujuvuudesta. He valitsevat ammattitaitoiset aliurakoitsijat esimerkiksi poraukseen ja sähkötöihin. Pidämme huolen, että jälleenmyyjämme ovat erikoistuneet lämpöpumppuihin, ja saat maalämpösi yksilöllisesti ja huolellisesti asennettuna.

Lupa maalämpökaivolle

Ennen maalämpöpumpun asennusta on haettava toimenpidelupa porattavalle energiakaivolle. Tämän luvan myöntää kunnan rakennusvalvonta. Ota huomioon, että luvan hinta ja käsittelyaika voivat vaihdella paikkakunnasta riippuen. Paikallinen jälleenmyyjäsi auttaa sinua lupa-asioiden hoitamisessa. Kun kunta on antanut hyväksyntänsä, voi varsinainen maalämpöpumpun kytkentä alkaa.

Asennus onnistuu myös talvella

Alla näet, miten tyypillinen maalämmön asentaminen etenee. Maalämmön asentamisen kesto riippuu paikallisista toimijoista. Tavallisesti maalämmön asentamiseen menee muutama päivä poraukseen, nykyisen kattilan purkamiseen ja maalämpöpumpun asentamiseen. Yleensä lämmön tarvitsee olla suljettuna ainoastaan muutaman tunnin, eli asennus on mahdollista toteuttaa myös talvella.

Maalämpökaivon poraus

1. Tavallisesti lämpöpumppu-urakoitsija valitsee porausyrityksen tai tekee poraustyöt itse. Lämpökaivo on mitoitettu tarjous- ja sopimusvaiheessa, mutta lopullinen maalämpökaivon syvyys selviää vasta porauksen yhteydessä, sillä etäisyys maanpinnan ja kallion välillä vaikuttaa myös kaivon syvyyteen.

2. Maalämpöprojekti lähtee käyntiin maalämpökaivon porauksella eli silloin kun porauskalusto saapuu tontille.

3. Maalämpökaivo porataan pintamaan läpi kallioon, ja pintamaan osuus vuorataan teräsputkella. Teräsvuoraus porataan myös vähintään kahden metrin syvyyteen kallioon. Pintamaasta ei pystytä keräämään lämpöä, vaan varsinainen lämpö kerätään kalliosta.

4. Lämmönkeruunesteellä täytetty putki upotetaan alas maalämpökaivoon, ja putki kaivetaan maalämpökaivosta talolle teknisen tilan viereiselle seinälle.

5. Lopuksi porauskalusto kuljetetaan pois. Vaikka työskentelyalueen maata suojataan, saattaa esimerkiksi ruohomattoon tulla joitain vaurioita.

Maalämpöpumpun asennus

6. Työt sisätiloissa alkavat monesti vanhan lämmitysjärjestelmän purkamisella.

7. Kun vanhat laitteet on viety pois, uusi maalämpöpumppu tuodaan sisälle ja ryhdytään liittämään sitä talon lämmitysjärjestelmään.

8. Yhden työpäivän aikana päästään yleensä asennuksessa siihen vaiheeseen, että lämpöpumppu on kytketty talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja lämpöpumpun sähkövastus voi aloittaa lämmityksen. Sähköasentaja kytkee lämpöpumpun talon sähkökeskukseen.

9. Seuraavassa vaiheessa maalämpökaivon lämmönkeruuputkisto yhdistetään maalämpöpumppuun. Kun liitäntä on tehty, keruuneste pumpataan järjestelmään.

10. Lopuksi asentaja katsoo lämpöpumpun asetukset kohdilleen ja antaa talonomistajalle lämpöpumpun hoito-ohjeet.

Mitä maalämmön asennus maksaa?

Katso täältä, miten paljon maalämmön asennus maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat maalämmön hintaan.

KULUT JA HINTA

Kuinka paljon säästät?

Kuinka paljon säästät vaihtamalla maalämpöön? Käytä yksinkertaista laskuriamme apunasi. 

TALOUDELLISUUS JA SÄÄSTÖT

Muistilista lämpöpumpun hankintaan

Tarkista yksinkertainen muistilistamme lämpöpumpun ostajalle.

MUISTILISTAAN

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt sijoittavasi maalämpöön? Autamme sinua mielellämme. 

MAKSUTONTA NEUVONTAA

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)